Corine Fontijn
3 januari 2023

De laatste tweedaagse van Europese Professionals lichting 6 zit er alweer op. Onze lichting heeft veel naar buiten gekeken, met bezoeken aan bijvoorbeeld Brussel en Parijs. Maar HYPE is er juist ook om kennis van Europa naar het lokale te brengen, en lokale kennis naar de Europese instellingen. Daarom dit keer een bezoek aan Gemeente Nijmegen!

We zijn gestart met een stuk persoonlijke ontwikkeling door MentorConnector Rebecca Heye. We hebben er drie jaar HYPE opzitten: waar willen we nu heen met onze carrière en hoe kunnen we die keuze maken op basis van onze kernwaarden en werkplezier? Rebecca hielp ons met het vinden van waar wij nou écht blij van worden en wat we belangrijk vinden in het werk.

Vervolgens door naar inhoud: het evenement van INNOVATE over de chipgeneratie. Wat kunnen chips nou eigenlijk? En wat voor rol kunnen ze spelen in wicked problems zoals de klimaat- en energietransitie?

Op dag 2 gingen we tot slot aan de slag. Vanuit Café Waalzicht mochten we aan de slag met een echte casus over hoe in het rivierengebied dagjesmensentoestroom kan worden gematcht met behoeften van bewoners. Onze gecombineerde vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement, innovatie en beleid kwamen hier goed van pas. Daarnaast kregen we uitleg over
Connected River Project. Zeer interessante inzichten opgedaan over hoe vanuit een crisissituatie kansen zijn gecreerd, maar ook over hoe bijvoorbeeld gevoelige uitkooptrajecten zijn verlopen. Veel boeiende inzichten opgedaan.

Nu is het op naar de wintercourse voor de volgende lichting!