2 november 2020

Dag 1; Welkom in Brussel!

De eerste mensen zagen elkaar al in de Thalys naar het mooie Brussel. Op naar een prachtige vijf dagen om Europa en elkaar beter te leren kennen. Gezamenlijk met zijn alle naar het hotel (wat een oud bordeel bleek te zijn) om vervolgens met zijn allen af te reizen naar het Huis van de Nederlandse Provincies.

De dag begon met het kennismaken; wie komt van welke organisatie vandaan en wat wil je uit het programma halen? En daarnaast; wat kom je vooral ook zelf brengen? Na een voorstelrondje en het regelen van een mascotte beloofde het direct een leuke week te worden. Daarnaast was er ook inhoud, doordat we een lezing kregen van de coördinator van het Huis van de Nederlandse Provincies. Vervolgens gingen we ook naar de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie. Daar kregen we inzicht in de rol van de PV in Brussel en een kijkje in de Brexit onderhandelingen. Daarna was het weer tijd voor het kennismaken, deze keer onder het genot van wat eten en drinken, om elkaar daarna nog wat beter in de kroeg te leren kennen! Een mooie start van de vijf dagen.

Dag 1 werd mogelijk gemaakt door de volgende sprekers: Rob van Eijkeren (coördinator Huis van de Nederlandse Provincies), Robert de Groot (Nederlands Permanent Vertegenwoordiger bij de EU), Said Fazili (Assistent Permanent Vertegenwoordiger), Martijn de Grave (Permanente Vertegenwoordiging)