24 juni 2021

Burgemeester van gemeente Hof van Twente Ellen Nauta is lid geworden van het comité van aanbeveling van Hartman Young Professionals for Europe.

 

Naast directeur-bestuurder Fenna Pols van Europa Decentraal, praktijkprofessor Mendeltje van Keulen van de Haagse Hogeschool, en hoogleraar bestuursrecht Jacobine van den Brink van de Universiteit van Amsterdam, is met deze bestuurder met hart voor Europa ons Comité weer uitgebreid. We zijn blij met haar lidmaatschap, en danken voormalig Commissaris van de Koning Wim van de Donk voor het voorheen vervullen van deze rol. Volgende week kondigen we aan wie het stokje overneemt van voormalig Europarlementariër Matthijs van Miltenburg.

We laten Ellen Nauta aan het woord:

”Sinds 2013 ben ik burgemeester van de gemeente Hof van Twente. Daarvoor heb ik 10 jaar gewerkt in politiek Den Haag als internationaal secretaris van het CDA en als directeur van het partijbureau. Weer daarvoor heb ik 15 jaar gewerkt in de internationale samenwerking voor de medefinancieringsorganisatie Cordaid. Ik ben geboren in Den Haag en heb geschiedenis gestudeerd in Leiden. Naast mijn werk heb ik altijd deelgenomen aan besturen in uiteenlopende werkvelden. Zo ben ik nu voorzitter van MeeReizen, Kinderfonds Mamas en lid van de RvT van NIMD.

Mijn reden om volmondig “ja” te zeggen op de vraag of ik lid zou willen zijn van het CvA van Hype Netwerk, is omdat ik een groot Europees en internationaal hart heb. Als voorzitter van de Nederlandse VNG/IPO delegatie naar het Comité van de Regio’s, besef ik telkens hoe belangrijk het is om het Europa bewustzijn binnen het openbaar bestuur te stimuleren. Dat kan door netwerken, dat kan door het uitdragen van het belang met aansprekende voorbeelden. En dat kan zeker door juist jonge professionals te steunen bij hun werk en hun enthousiasme voor het Europese werk.”