Ik ben Daniël Meijer en ik werk als strateeg bij de gemeente Leiden. In deze rol adviseer ik het college van B&W en de gemeente directie op strategische dossiers, waaronder Europese Zaken. Ik ben begonnen bij de gemeente als trainee met opdrachten op het gebied van samenwerking tussen de gemeente en de Leidse kennisinstellingen en, uiteraard, Europa. Een van de projecten die ik heb mogen starten was het Leids Europafestival in de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in 2019. Hoogtepunt was de komst van Frans Timmermans naar Leiden waarbij hij met studenten in gesprek ging over het belang van Europa en de EP-verkiezingen.

In mijn werk bij de gemeente probeer ik zoveel mogelijk de verbinding te maken tussen Europa en Leiden. Van EU-financiering voor onderwijsprojecten in de stad tot gezamenlijke lobby vanuit Leiden in Brussel. Er komen veel verschillende dossiers voorbij, wat het werken voor de stad erg leuk maakt!

De komende periode werken we hard aan Leiden European City of Science 2022. Een Europees themajaar rondom kennis, innovatie en (burger-)wetenschap. Tijdens dit jaar willen we het gehele Nederlandse kennis- en innovatieveld op het Europese podium (dat in 2022 in Leiden staat) laten zien.

Ik vind het leuk om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en laat me graag inspireren door goede voorbeelden uit andere organisaties, steden of regio’s. Dit is precies waarom ik deel van HYPE wilde uitmaken: nog meer in contact komen met andere EU-professionals bij andere overheidsorganisaties om van elkaar te leren. Overweeg je om lid te worden van de komende lichting van HYPE? Doen!

https://nl.linkedin.com/in/dmeijer1