Femke Boersma (26), Communication Officer bij het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) 

Femke Boersma is bestuurslid Strategie en Externe Communicatie. Femke is naar eigen zeggen Europeaan in hart en nieren. Met een achtergrond in Europese Bestuurskunde, kent Femke de ins and outs van Europese integratie. In haar werk bij het HNP is ze constant bezig om het Europees beleid op een begrijpelijke en toegankelijke manier aan een Nederlands publiek uit te leggen. 

Geluiden om terug te keren naar een tijd van voor de EU creëert onrust. Onwetendheid over en een simplistische framing van de EU dragen hieraan bij. De missie van HYPE om bij te dragen aan het Europees bewustzijn en de bestuurskracht van Nederland in Europa te versterken, past dus helemaal bij Femke’s eigen overtuiging. Er is zoveel meer mogelijk als we met de juiste kennis effectief inzetten voor de EU!

”Als jonge professional heb ik bij HYPE een Nederlands netwerk van gelijkgestemden gevonden, waarbij ik zowel mijn eigen EU-kennis als mijn professionele vaardigheden kan vergroten.”

Als bestuurslid Strategie & Externe relaties gaat Femke zich twee jaar lang bezighouden met de identiteit, ontwikkeling en strategie van het HYPE netwerk, om zo de positie van ons netwerk te verstevigen. Daarbij zet zij zich in voor de verbreding van HYPE, door te werken aan het verbinden van externe belanghebbenden aan ons netwerk.