Machteld van Dijk
2 november 2020

Ha! Daar zijn we dan! Welkom op de nieuwe website van het Hartman Young Professionals for Europe (HYPE)-netwerk!

Met twintig gemotiveerde professionals zijn wij begin 2020 begonnen aan het tweejarige HYPE avontuur. Hiermee was lichting VI een feit. Tijdens de wintercourse in Brussel hebben wij als groep elkaar goed leren kennen en we hebben diverse interessante organisaties bezoekt en workshops gevolgd. Het was interessant om van elkaar te horen hoe een ieder van ons werkt met de Europese Unie in al haar facetten. Na deze geslaagde week keken wij met twintig gemotiveerde professionals vooruit naar alle workshops, lezingen en bezoeken die wij zelf zouden gaan organiseren de komende twee jaar. Ook keken we uit naar het netwerken en de gezellige borrels samen.

Nadat de bestuursoverdracht met het vorige bestuur had plaatsgevonden konden we écht aan de slag. Het was even moeilijk om te concluderen dat we onze eerste bijeenkomsten moesten verplaatsen en/of ideeën moesten bijschaven. Toch hebben wij niet stilgezeten, zowel het bestuur niet als de andere leden. Terwijl we als bestuur hebben gewerkt aan de algehele planning, de strategie, de communicatie (de website!) en het contact met het Stichting Fonds Hartman en het Hartman’s netwerk, zijn de leden voortvarend aan de slag gegaan met de bijeenkomsten die zij zouden organiseren. Ondanks dat we noodgedwongen onze bijeenkomst in maart moesten annuleren en in juni moesten verplaatsen naar volgend jaar, hebben we elkaar gelukkig nog wel digitaal kunnen zien en de ideeën zijn zeker bewaard gebleven!

Het andere verhaal is natuurlijk dat we ontzettend hebben gebaald de afgelopen maanden, net als ieder ander die met deze crisis te maken heeft. We wilden elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan over de laatste ontwikkelingen op het Europese toneel en nieuwe kennis opdoen tijdens interessante bezoeken of trainingen. Dat waren een paar redenen waarom we graag onderdeel wilden zijn van het HYPE netwerk. Desondanks kijken we wat er mogelijk is in deze nieuwe werkelijkheid. Dan is het ook mooi om te zien hoe er door deze topgroep aan professionals in oplossingen wordt gedacht.

Na een welverdiende zomer zijn we in de vorm van een webinar digitaal in gesprek gegaan met o.a. het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en DG budget van de Europese Commissie. Het was interessant om te horen welke rol het EMA speelt en hoe de Europese Commissie het herstelfonds voor de EU heeft uitgedacht. We zijn het erover eens dat een digitale bijeenkomst niet hetzelfde is als een fysieke bijeenkomst, maar we willen er in deze tijd toch zoveel mogelijk uithalen. Met de hoop dat we elkaar later dit jaar of in ieder geval volgend jaar weer op een ‘normale’ manier elkaar kunnen zien en onze ideeën kunnen uitvoeren zoals we deze begin januari 2020 hadden uitgedacht.

Ben je nou nieuwsgierig naar het HYPE netwerk? Schroom dan niet om één van ons te bellen of te mailen.

Vriendelijke groet,

Bestuur HYPE VI:

Machteld van Dijk, Voorzitter

Jantine Verver, Strateeg

Daan van Baar, Penningmeester

Corine Fontijn, Communicatie