16 december 2020

Dag 4; What’s up Europe!

Op de één na laatste dag van de Wintercourse hebben we twee interessante workshops gevolgd. In de ochtend hebben we een bezoek gebracht aan de co-working-space van ‘Are we Europe’, een onafhankelijk tijdschrift wat schrijft over interessante hedendaagse ontwikkelingen in Europa, waar we de workshop ‘Design thinking’ hebben gedaan. In groepjes hebben we gebrainstormd over creatieve manieren om Europa dichter bij de burger te brengen. Daaruit kwamen verschillende bijzondere en interessante ideeën zoals een songfestival-tour, een Europese tv-zender en een game-app waarin je met Europarlementariërs kunt tinderen.

Na een korte tussenstop in het Huis van de Europese Geschiedenis gingen we in de middag gingen we met elkaar in debat. Over allerhande onderwerpen, van  het koningshuis tot arbeidsvoorwaarden. Onder leiding van twee trainers van debat.nl leerden we de elementen van een goed argument en hoe je deze kunt gebruiken.

Aan het begin van de avond hebben we volgens welbekend Brussels gebruik friet gegeten bij een frietkot op het Place du Jourdan. Na een stop bij de bye-bye-brexit-borrel op Place Luxembourg eindigde onze avond in een gezellige jazz-bar.

Dag 5; Wij zijn HYPE

Na een avond dansen was de ochtend voor sommige van ons wat zwaar maar gelukkig wisten de dames van Bureau Stormpunt ons ergergiek wakker te maken met de workshop creatief denken. Hoe kan je creatief omgaan met vraagstukken en waarom is het lastig om bewust een vraag foutief te beantwoorden?  De groep werd in tweeën opgesplitst waarna we aan de slag gingen met problemen als hoe te onderhandelen wanneer je een nieuwe werk laptop wilt of hoe om te gaan met een moeilijke bestuurder die iets onrealistisch wilt.

Opvolgend gingen we aan de slag met het vullen van post-its met zo veel mogelijke boeiende maar ook zeker gezellige activiteiten voor onze HYPE lichting te plannen. Hierna volgde de bestuursverkiezing.

Wij zijn HYPE… We hebben gezamenlijk als HYPE leden een programma in elkaar gezet voor de komende twee jaar. We combineren werkbezoeken, trainingen en ontwikkelmogelijkheden. We gaan leren van elkaars expertise, en kunnen putten uit elkaars netwerk. Alle leden dragen bij aan de organisatie van de verschillende bijeenkomsten. Het bestuur bestaat uit Machteld van Dijk, voorzitter, Jantine Verver, strateeg, Daan van Baar, penningmeester, en Corine Fontijn draagt bij aan de communicatie. Bij deze. Jullie horen van ons!